Nu de pandemie weer achter ons ligt, gaan steeds meer mensen weer op reis. Buiten Nederland liggen prachtige bestemmingen op je te wachten en er zijn eindeloos veel kansen om nieuwe mensen, nieuw eten en nieuwe activiteiten te ontdekken. Waar je ook heen wilt gaan, het is belangrijk dat je zorgt dat je een goede reisverzekering afsluit. Helaas vergeten veel mensen dit of ze zijn van mening dat het wel mee zal vallen met de risico’s die ze lopen tijdens hun reis. Helaas krijgt een deel van de mensen tijdens hun vakantie wel met problemen te maken en dan is het vervelend dat je niets geregeld hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je goed voorbereid op pad gaat en dat je een reisverzekering achter de hand hebt. Het is daarom altijd verstandig om goed voorbereid op reis te gaan en een betrouwbare reisverzekering te hebben, vooral wanneer je afhankelijk bent van verschillende transportdiensten.

Is een reisverzekering echt noodzakelijk? 

Absoluut. Met een degelijke reisverzekering kun je de problemen die zich tijdens je reis voordoen, veel gemakkelijker aanpakken. Deze problemen kunnen van allerlei aard zijn. Stel je voor dat je aanzienlijke vertraging oploopt tijdens je reis en ergens extra moet overnachten vanwege problemen met transportdiensten. In dat geval kun je een beroep doen op je verzekering om de extra kosten te dekken. Ook wanneer je tijdens je reis ziek wordt en medische hulp nodig hebt, kun je je verzekering raadplegen om te achterhalen waar je terechtkunt voor behandeling. Soms kan je verzekeraar zelfs het vervoer naar het ziekenhuis voor je regelen. Daarnaast kan een goede reisverzekering van pas komen wanneer je bagage zoekraakt en je dringend behoefte hebt aan nieuwe kleding. Je verzekeraar kan je helpen door geld over te maken, zodat je nieuwe kleding kunt aanschaffen.

Welke polis past het beste bij jouw manier van reizen? 

Een reisverzekering afsluiten is een fluitje van een cent. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Je zult zien dat je kunt kiezen uit twee soorten polissen. De eerste is de eenmalige reisverzekering. Met deze polis ben je enkel tijdens de geboekte vakantie verzekerd. Het voordeel van deze polis is dat je enkel betaald voor de periode waarin je ook echt op vakantie bent. Op het moment dat je weer thuis komt, rondt de polis zichzelf weer af. Ga je nog een keer op vakantie? Dan moet je weer een nieuwe polis afsluiten. Wil je hier geen werk van hebben? Kies dan voor de doorlopende reisverzekering via Univé. Deze polis sluit je één keer per jaar af en vervolgens ben je het hele jaar verzekerd. Je kunt dus op reis gaan wanneer je wilt want je verzekering is al geregeld. Dit is vooral handig als je regelmatig gebruik maakt van verschillende transportdiensten. Check alleen wel even of je plannen overeenkomen met je dekking. Zo niet, dan kun je dit eenvoudig aanpassen met behulp van aanvullende dekkingen. 

Heb je aanvullende dekkingen nodig voor je polis? 

Als de basisverzekering niet volledig aansluit bij jouw plannen, dan kun je je polis uitbreiden met aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld voor een langere reistijd, of wanneer je op wintersport gaat voor de wintersportdekking. Hoe beter het je lukt om je verzekering af te stemmen op je reis, hoe meer voordeel je ervan zult hebben. Tot slot, vergeet niet om het telefoonnummer van je verzekeraar in je telefoon op te slaan. Mocht je een keer hulp nodig hebben, dan kun je dit nummer bellen zodat je gelijk assistentie kunt inschakelen. 

Ga je reizen? Sluit dan een goede reisverzekering af!