Op vakantie gaan met de auto heeft veel voordelen. Wanneer je met je eigen auto weggaat, heb je veel meer vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ook is dit ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Zo kun je zelf de hele reis inplannen en onderweg gemakkelijk stoppen om alle bezienswaardigheden te checken. Maar vergeet niet om je goed voor te bereiden, bijvoorbeeld door een WA-verzekering af te sluiten. Wij zetten hier alle zaken waar je aan moet denken bij het boeken van een autovakantie snel op een rij, zodat jij straks onbezorgd de weg op kunt gaan!

Zorg voor een goede verzekering

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar het kan je zomaar overkomen: autopech in het buitenland. Daarom is het slim om te zorgen voor een goede autoverzekering met passende dekking. Op die manier kom je tijdens je vakantie niet voor financiƫle verrassingen te staan. Met een all risk verzekering auto ben je verzekerd van een uitgebreide schadedekking. Overweeg ook een aanvullende verzekering voor pechhulp in het buitenland. Daarmee kun je zo de weg weer op, ook als je vervangend vervoer nodig hebt. Zo kan de vakantie dus gewoon doorgaan, wat er ook gebeurt!

Bereid je voor op de bestemming

Afhankelijk van waar je tijdens jouw vakantie naartoe gaat, kan het slim zijn om bepaalde items mee te nemen. Het voordeel van op vakantie gaan met de auto is dat je meer bagage mee kunt nemen dan in het vliegtuig. Ga je naar een zonnige bestemming? Zorg dan voor zonneschermen waarmee je de ramen af kunt dekken, zodat het niet te warm wordt in de auto. Ook is het slim om voldoende drinken mee te nemen voor onderweg. Denk ook aan zaken als een reservewiel en krik, een EHBO-kit en een kleine brandblusser. Zo kun je onbezorgd genieten van jouw roadtrip!

Ga langs de garage voor een vakantiecheck

Voordat je de weg opgaat is het verstandig om de auto eerst even te laten controleren bij de garage. Tijdens een vakantiecheck worden de belangrijkste dingen gecontroleerd, zoals de banden, de remmen, het oliepeil en de koelvloeistof. Naast een korte check-up kun je ook kiezen voor een kleine of grote beurt. Hierbij wordt de wagen helemaal op en top verzorgd, krijgt jouw auto een uitgebreide inspectie en worden alle vloeistoffen aangevuld. Zo kun jij er zeker van zijn dat je veilig op reis kunt gaan en jouw auto het onderweg niet zomaar zal begeven!

Denk hieraan bij het boeken van een autovakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *